torstai 1. helmikuuta 2024

Klangphonics - teknoa ilman tietokoneitaKlangphonics on kolmen jäsenen muodostama yhtye, joka tekee hyvin kokeellista ja hauskaa musiikkia hyödyntäen mitä erikoisimpia esineitä, ilmiöitä ja tiloja musiikin äänen lähteinä. 

Triossa soittaa: 

Ben Kopfnagel (drums & fx)
Maxl Walmsley-Pledl (guitar & production)
Markus Zunic (synths & percussion)

Musiikissa äänen peruskudoksessa on aina niin elektroniset kuin akustiset soittimet ja yleensä jokin erikoisempi äänen lähde. Ääntä saadaan niin suihkusta, imurista, keittiön esineistöstä, kissasta, viinilaseista, porakoneesta, kumiankasta, kuin raastinraudasta jotain mainitakseni. Musiikin perusbiitti on hyvin klubille sopivaa ja jalkoja mukavasti liikuttelevaa. 

Bändi mainitsee kotipaikakseen Berliinin, minkä poikkitaiteellinen atmosfääri lienee muovannut aika lailla musiikillista olemusta. He mainitsevat musiikin olevan teknoa ilman tietokoneita. Erikoisemmista äänimaisemista he itse myöntävät olevansa innostuneita erilaisten suihkujen ja spraysuihkujen tuottamista suhinoista kompin osana. 
 
 

 

Vaatii myös kekseliäisyyttä saada tallennettua erilaisia äänitiloja laadukkaasti, ja kyetä vielä toistamaan prosessi. Mikä viittaa siihen, että studio ja äänitystyöskentely on soittotaitojen ohella erinomaisen hyvin hallussa. Bändissä myös vierailee muita muusikoita, erityisesti laulajia. 
 
 
  

Itseäni miellyttää musiikin vieminen luonnon, metsän, keskelle. Soittimet isoilla matoilla vanhan metsämiljöön siimeksessä tai vuoristomaisemassa on yksinkertaisesti juurevaa ja rauhoittavaa. Olisiko tämä paremminkin musiikkimeditaatiota erikummallisin soittimin.
 
 

 

Kannattaa lepuuttaa korviaan heidän Youtube kanavallaan ja kuunnella trion äänimaisemaa. Saattaa olla, että se aiheuttaa vakavaa riippuvuutta ja keikkalippujen kyttäämistä.
Huomasin, että Youtubessa 13 000 000 katselijaa 10 kuukauden aikana (01.02.2024 luettuna) 
 
#klangphonics

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti